Zoeken
Je bent hier: Branches & Bedrijven > Branches > Metalektro
 
Vakbond De Unie is de vakbond voor werknemers in de metalektro industrie

Metalektro

De Unie is al tientallen jaren actief in de metalektro bedrijfstak en in veel van de bedrijven. De bedrijfstak metaal- en elektrotechnische industrie (Metalektro) bestaat uit meer dan 1000 bedrijven in de basismetaal, metaalproducten, machine-industrie, elektrotechniek en transportmiddelen. Er zijn zo’n 150.000 werknemers werkzaam. In de Metalektro is een toenemend gebruik van informatie- en communicatietechnologie. Dit zorgt voor grote veranderingen in productieprocessen en in de organisatie van de bedrijven.

Cao-Metalektro

De cao-Metalektro behoort tot de grootste cao’s in Nederland. Deze cao is algemeen verbindend verklaard, waardoor nagenoeg alle bedrijven die tot de bedrijfstak behoren onder deze cao vallen. Enkele bedrijven (zoals NXP en Tata Steel) hebben een eigen concern- of bedrijfs-cao. Voor zo’n eigen cao moet wel via de ROM een dispensatie van de cao-Metalektro zijn afgegeven.

Opleidingsdagen Werken

Het actief opleiden van medewerkers is belangrijk om de kwaliteit van het werk op niveau te houden. De wereld om ons heen staat niet stil en ook in de Metalektro wordt het werk steeds complexer. De ontwikkeling van nieuwe kennis is belangrijk om dat werk goed uit te blijven voeren. Goede scholing helpt de werknemer zich te ontwikkelen en vergroot tegelijkertijd de productiviteit van het bedrijf. Daarom hebben werknemers in de Metalektro volgens de cao-afspraken recht op 2 opleidingsdagen per kalenderjaar. Bekijk deze video voor meer over opleidingsdagen of ga naar www.opleidingsdagenwerken.nl. 

PME

De bedrijfstak Metalektro heeft een eigen pensioenregeling, die is ondergebracht bij het bedrijfstakpensioenfonds PME. Deze voorziening is in principe verplicht voor alle ondernemingen in de sector en vrijstellingen worden niet snel verleend.

Een loopbaanscan?

Metaal-loopbaanscan. Metalektro.Als je carrière wilt maken in de metaal is het belangrijk dat je weet welk type werk je leuk vindt en je je bewust ben van jouw competenties en loopbaanperspectieven binnen de metaalbranche. De metaalloopbaanscan kan je hierbij helpen. Dit is een gratis online test waarmee je beter inzicht krijgt in jouw capaciteiten, kennis en vaardigheden die nodig zijn voor een loopbaan in de metaal. De duur van de test is ongeveer 30 minuten.

Klik hier verder om naar de loopbaanscan te gaan

Veel gestelde vragen ISF

Uit de vele vragen die ons op het terrein van functiewaardering en beloning worden gesteld, hebben wij een kleine selectie samengesteld. Doe er je voordeel mee!