Zoeken
Je bent hier: Nieuws & Opinie > Actueel nieuws
 
Actueel Nieuws
Volgens vakbondsvoorzitter Reinier Castelein van vakbond De Unie zijn Nederlandse multinationals allang niet meer de banenmotor van Nederland. De werkgelegenheid die zij creëren zouden zij vooral vullen met expats en goedkope arbeidskrachten uit andere delen van Europa.

 

Volgens Reinier Castelein van vakbond De Unie waren de multinationals nog nooit zo klein als nu. en wordt het belang van Unilever, Shell, AkzoNobel en Philips schromelijk overdreven. 'Zij zorgen niet voor de banen en dus hoeven we voor de werkgelegenheid de dividendbelasting niet af te schaffen.''De grootste werkgelegenheid zit bij buitenlandse multinationals, en de vier Nederlandse bedrijven waar we het steeds over hebben, krimpen alleen maar', aldus Castelein. 'Kijk bijvoorbeeld naar Philips, dat op zijn hoogtepunt in de jaren '70 98.000 mensen in dienst had. Dat is allang niet meer aan de orde. Het zijn er nu rond de 11.000 tot 12.000.'

MKB

MKB-bedrijven zijn de werkelijke banenmotor van de Nederlandse economie, aldus de vaksbondsman. Gisteren werd bekend dat MKB-ondernemingen steeds moeilijker aan leningen komen. 'Juist die bedrijven moeten we beter gaan faciliteren, zodat de werkgelegenheid daar kan aantrekken', vindt Castelein.Castelein zegt verder dat dat de afschaffing van de dividendbelasting 'een hele goede lobby' is, maar 'uiteindelijk gewoon een verkeerde aanwending van die 1,4 miljard'. Al met al betalen buitenlandse beleggers nu zo'n 1,4 miljard euro dividendbelasting per jaar. Als die wordt afgeschaft, gaan zij er dus zo'n 1,4 miljard op vooruit - en kost het de schatkist datzelfde bedrag.

Luister het fragment op BNR: Werkgelegenheid zit in het MKB

Bron: BNR.nl

 


Informatie


Geplaatst in: Actueel Nieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst; plaats er een.

Wil je reageren op nieuwsberichten? Log dan eerst in.
Nog geen account? Registreer je dan hier..

Bol.com actie

Ieder nieuw lid levert jou korting op bij Bol.com!

Unie word lid

Ben je zelf lid van De Unie en maak je een collega, familielid of vriend(in) ook lid? Dan ontvang je een kortingsbon van Bol.com ter waarde van € 12,50.

Het nieuwe lid dient zichzelf aan te melden. Nadat het nieuwe lid jouw gegevens heeft ingevuld ontvang je automatisch bericht.