Zoeken
Je bent hier: Nieuws & Opinie > Actueel nieuws
 
Actueel Nieuws
In onze cao hebben we afspraken gemaakt over de reparatie en van duur en opbouw van de WW. Op landelijk niveau is een akkoord bereikt hierover. De eventuele opname van de landelijke afspraken zullen binnenkort met NXP besproken worden. Zoals in het cao-akkoord afgesproken leg ik het landelijk akkoord ter toetsing aan jou voor. Breng hier je stem uit over deze regeling.

Wat wordt er precies gerepareerd?
De regering heeft besloten om de opbouw van de WW-rechten te versoberen. In het onderstaande schema kun je zien wat dit voor gevolgen heeft.

 Als we niets doen (nieuwe situatie) zal de opbouw van rechten vanaf het 10e gewerkte jaar langzamer gaan. De duur van de WW zal zonder reparatie beperkt worden tot maximaal 24 maanden. Met de reparatie (oude situatie) vullen we het paarse deel weer aan. De opbouw wordt weer 1 maand per gewerkt jaar en de duur van de WW gaat weer terug naar maximaal 38 maanden.

 
 

Wie betaalt de premie en hoe hoog is de premie?

Jij betaalt zelf de premie voor het gerepareerde deel. De werkgever houdt dit in op je salaris. De premie voor de reparatie is voor 2018 vastgesteld op 0,2% van het bruto salaris. De verwachting is dat de komende jaren de premie zal stijgen tot 0,6%. Dit is een inschatting en is afhankelijk van het aantal mensen dat gebruik gaat maken van de regeling. De premie is gemaximeerd op 0,75%. Dit betekent dat de premie niet meer kan worden zonder dat we opnieuw gaan overleggen over de regeling. 
   

Stel dat jij wel wil meedoen, maar je collega’s niet?

Als de cao waaronder jij valt gaat meedoen aan de regeling dan doet iedereen automatisch mee. Ook de mensen die dat zelf misschien niet willen. Andersom is het ook zo dat als de cao waaronder je valt niet meedoet, jij ook niet kunt kiezen om wel mee te doen.
   

Vanaf welk moment is de reparatie een feit?

Als de vakbonden en werkgevers akkoord zijn met de regeling, dan wordt het akkoord naar het ministerie gestuurd, dan duurt het meestal nog 3 maanden voordat het cao-akkoord definitief is. De verschillende cao's kunnen dan vanaf 1 april 2018 of 1 juli 2018 deelnemen aan de regeling. De regeling werkt niet met terugwerkende kracht.  
 

Waar kan ik meer informatie vinden over dit onderwerp?

Op de website van www.spaww.nl vind je nog veel meer informatie over deze regeling. Mocht je daarna nog vragen hebben, dan kun je deze natuurlijk stellen via e-mail Sjerp Holterman. Graag ontvang ik jouw stem over dit onderwerp vóór 15 november 2017. Breng hier je stem uit over deze regeling. 


Informatie


Bedrijf: NXP Semiconductors
Geplaatst in: Actueel Nieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst; plaats er een.

Wil je reageren op nieuwsberichten? Log dan eerst in.
Nog geen account? Registreer je dan hier..

Bol.com actie

Ieder nieuw lid levert jou korting op bij Bol.com!

Unie word lid

Ben je zelf lid van De Unie en maak je een collega, familielid of vriend(in) ook lid? Dan ontvang je een kortingsbon van Bol.com ter waarde van € 12,50.

Het nieuwe lid dient zichzelf aan te melden. Nadat het nieuwe lid jouw gegevens heeft ingevuld ontvang je automatisch bericht.