Zoeken
Je bent hier: Nieuws & Opinie > Actueel nieuws
 
Actueel Nieuws
Graag willen we jou informeren over de ontwikkelingen in het cao-traject. Nadat we eerst prioriteit hebben gegeven aan het afsluiten van een sociaal plan, mede op verzoek van de Ondernemingsraad, zijn we een maand geleden daadwerkelijk gestart met de cao-onderhandelingen. Het tweede onderhandelingsgesprek vond anderhalve week geleden plaats. Het derde cao-overleg staat ingepland op woensdag 8 november 2017.


Onderhandelingen tot nu toe
Tijdens het eerste onderhandelingsgesprek hebben cao-partijen de wederzijdse cao-wijzigingsvoorstellen nader toegelicht. Tijdens het tweede onderhandelingsgesprek heeft  CED aangegeven dat haar financiële resultaten nog steeds onder druk staan en dat er nauwelijks ruimte is voor een algemene loonsverhoging. CED stelt, dat het balanceren is tussen een structurele, organisatie-brede lastenverzwaring en concurrerend kunnen blijven. Er is door CED voorgesteld om te kijken naar mogelijkheden om in plaats van een structurele loonsverhoging een eenmalige uitkering overeen te komen, maar dat moet verder onderzocht worden, aldus CED.

De vakbonden hebben daarentegen voorgesteld om vanaf 1 januari 2017 een structurele loonsverhoging toe te kennen. Daarnaast hebben zij onder meer voorgesteld om tot invoering van reparatie van het derde WW-jaar over te gaan en om tot het zogenoemde Generatiepact te komen, waardoor de mogelijkheid aan werknemers boven de 60 jaar oud wordt gecreëerd om vervroegd 80% te kunnen werken tegen 90% loon en 100% pensioenopbouw. 

Tijdens het tweede onderhandelingsgesprek zijn ook andere onderwerpen besproken, waaronder de op dat moment net bekend geworden kabinetsplannen rond contractvormen, flexwerk en vaderschapsverlof. De vakbonden hebben in het kader van Duurzame inzetbaarheid aan CED voorgesteld om over dit onderwerp workshops te organiseren, waarbij de regie van een medewerker over haar of zijn eigen loopbaan centraal staat.
   

Wordt vervolgd

Op 8 november 2017 worden de gesprekken vervolgd en dan zullen vooral de verschillende voorstellen meer inhoudelijk worden besproken en zal CED ook de financiële cijfers van CED inzichtelijk maken en nader toelichten.


Informatie


Bedrijf: CED Holding
Geplaatst in: Actueel Nieuws

Reacties

# Jan Spijkerboer
woensdag 15 november 2017 09:29
De onderhandelingen worden door het personeel en de OR met veel interesse gevolgd. Laatste overleg was op 8 november. Kan er al iets bekend gemaakt worden over de resultaten van dat overleg?
Wil je reageren op nieuwsberichten? Log dan eerst in.
Nog geen account? Registreer je dan hier..

Bol.com actie

Ieder nieuw lid levert jou korting op bij Bol.com!

Unie word lid

Ben je zelf lid van De Unie en maak je een collega, familielid of vriend(in) ook lid? Dan ontvang je een kortingsbon van Bol.com ter waarde van € 12,50.

Het nieuwe lid dient zichzelf aan te melden. Nadat het nieuwe lid jouw gegevens heeft ingevuld ontvang je automatisch bericht.