Zoeken
Je bent hier: Nieuws & Opinie > Actueel nieuws
 
Actueel Nieuws
Deze week hebben we met de werkgevers afspraken gemaakt over een nieuwe cao. In deze nieuwsbrief staan de belangrijkste punten. Officiële tekst van het akkoord. We vragen onze leden van De Unie binnen twee weken te stemmen. Wij geven een positief stemadvies.

Een behoorlijke loonafspraak

De nieuwe cao geldt voor 12 maanden. In die periode zijn er op twee momenten loonsverhogingen afgesproken. Per 1 augustus 2017 is dat 1,75% en per 1 januari 2018 0,25%. Voor jou is het van belang dat het hoogste percentage al vroeg in het contract wordt gegeven. Die 1,75% ontvang je daardoor over bijna alle maanden van de nieuwe cao. De in totaal 2% is een goede afspraak.

Nieuwe afspraken

In het akkoord staan een aantal nieuwe afspraken. Hierna in iets andere woorden:

  • Jouw cao is al goed leesbaar. Toch gaan we opnieuw naar de teksten kijken. Wat kan er in het boekje beter en vooral ook duidelijker worden opgeschreven? 
  • Kunnen het bestaande functiegebouw en de functiebeschrijvingen anders en beter?
  • Je krijgt de mogelijkheid om atv-dagen uit te laten betalen.
  • De inkomensgrens tot waar je recht hebt op overwerkbetaling wordt verhoogd van € 33.000,- naar € 40.000,- per jaar (artikel 2.7). 
  • Er komt de mogelijkheid tot hulp voor werknemers met financiële schulden. En ook om jouw persoonlijke financiën eens goed in kaart te laten brengen.

Verder gaan met waar we al mee bezig waren

Met de duurzame inzetbaarheid gaan we door. Alles wat nodig is om jou aan het werk te houden en gezond ouder te laten worden. Ook mantelzorg krijgt meer de aandacht van cao-partijen. Dus bijvoorbeeld voor als je naast je dagelijkse werk een langdurig zieke partner moet kunnen verzorgen.

Er zijn geen verslechteringen

Deze nieuwe cao kent geen verslechteringen.

Wij vragen leden om te stemmen

Als lid van De Unie vragen wij onze leden om hun stem uit te brengen over dit onderhandelaarsakkoord. Pas als de leden in meerderheid instemmen, is er voor De Unie sprake van een definitief cao-akkoord. De leden hebben per e-mail een persoonlijke link ontvangen om te stemmen. De stemmen willen we uiterlijk op donderdag 29 juni 2017 in ons bezit hebben.

Vragen over dit akkoord?

 
Ed Lecomte 
Belangenbehartiger


Informatie


Sectoren: Industrie en Handel
Branche: Groothandel in textielgoederen
Geplaatst in: Actueel Nieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst; plaats er een.

Wil je reageren op nieuwsberichten? Log dan eerst in.
Nog geen account? Registreer je dan hier..

Bol.com actie

Ieder nieuw lid levert jou korting op bij Bol.com!

Unie word lid

Ben je zelf lid van De Unie en maak je een collega, familielid of vriend(in) ook lid? Dan ontvang je een kortingsbon van Bol.com ter waarde van € 12,50.

Het nieuwe lid dient zichzelf aan te melden. Nadat het nieuwe lid jouw gegevens heeft ingevuld ontvang je automatisch bericht.