Zoeken
Je bent hier: Nieuws & Opinie > Actueel nieuws
 
Actueel Nieuws
Salarisverhoging Raad van Bestuur NN-Group
Donderdag 1 juni 2017 heeft NN-Group bekend gemaakt dat de salarissen van de Raad van Bestuur worden verhoogd. Het beloningsbeleid van NN-Group stelt vast dat het salaris van de Raad van Bestuur wordt gebenchmarkt met de AEX-fondsen en met internationale verzekeraars. De benchmark wijst uit dat de leden van de Raad van Bestuur te laag worden betaald. Het doel is net onder de mediaan van de benchmark te betalen. De Raad van Commissarissen heeft besloten om de salarissen met ingang van 1 januari 2017 aan te passen en heeft een tweede verhoging per 1 januari 2018 vastgesteld.

Wat vindt De Unie

De samenvoeging van NN-Group en Delta Lloyd gaat leiden tot boventalligheid. Dit had meegenomen kunnen worden bij de vraag of dit het juiste moment is om de salarissen van de top zo fors te verhogen. De Unie vindt het teleurstellend dat geen rekening wordt gehouden met de aanstaande reorganisaties. De medewerkers maken zich zorgen over het behoud van werk. Een verhoging van de salarissen van de heren Friese en Rueda, betekent minder geld voor de organisatie. Het gaat om forse bedragen, de CEO ontvangt per 1 januari 2017 een verhoging van 10% en per 1 januari 2018 een verhoging van 15%. Voor de CFO is dit respectievelijk 5 en 10% verhoging. Wellicht vertaalt zich dit in extra verlies van banen. 

 

Wat gaat De Unie doen

De Unie heeft met werkgevers in de verzekeringsbranche (waaronder NN-Group) een sociale agenda afgesproken. Onderdeel daarvan is een gematigd salarisbeleid in ruil voor investeringen in inzetbaarheid. NN-Group maakt serieus werk van duurzame inzetbaarheid. Dus op dat gebied voert NN-Group de sociale agenda serieus uit. De Unie verwacht dat het gematigd salarisbeleid voor iedereen geldt. De Unie gaat met NN-Group in gesprek over wat deze ontwikkeling betekent voor de sociale agenda.


Informatie


Bedrijf: NN Group
Sectoren: Finance
Geplaatst in: Actueel Nieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst; plaats er een.

Wil je reageren op nieuwsberichten? Log dan eerst in.
Nog geen account? Registreer je dan hier..

Bol.com actie

Ieder nieuw lid levert jou korting op bij Bol.com!

Unie word lid

Ben je zelf lid van De Unie en maak je een collega, familielid of vriend(in) ook lid? Dan ontvang je een kortingsbon van Bol.com ter waarde van € 12,50.

Het nieuwe lid dient zichzelf aan te melden. Nadat het nieuwe lid jouw gegevens heeft ingevuld ontvang je automatisch bericht.